sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Jammin

Jammin' w. Cody, Fuat Talay, Dísa, Deniz Ozan & Simon Meiner

RADAR

Fire talentfuld musikere, med vidt forskellige musikalske og kulturelle baggrunde, mødes for at skabe helt nyt materiale. Det er opskriften på Jammin’, der det seneste år har kørt som et fast projekt af ROSA – Dansk Rock Samråd.

Som en del af åbningen af SPOT Festival 2015 mødes flere af musikerne atter igen for fremfører det materiale, de i fællesskab fik skabt, da de sidst arbejdede sammen ifb. med Jammin’.

Musikerne:

Kaspar Kaae aka. Cody (sang, guitar):?Bornholmske Kaspar Kaae er kendt som sanger og sangskriver i det anmelderroste  danske band CODY, som gennem de seneste år har opnået flotte  resultater både herhjemme og i udlandet. Kærligheden til den traditionelle sangskrivning har altid haft en stor plads i den danske sangskrivers hjerte, og ikoner som Bob Dylan og Leonard Cohen er store inspirationskilder til de sange, som Kaspar har skrevet sideløbende med sit arbejde i CODY, og som han optræder alene med. Berlingske Tidendes Jeppe Krogsgård skriver; “Kaspar er en brillant sangskriver, en sand stjerne i min bog”.

Fuat Talay (saz, baglama):?Fuat Talay synger og spiller tyrkisk og kurdisk folkemusik. Han har turneret i Europa og Afrika. I de senere år har han spillet baglama hos forskellige kunstnere, heriblandt den berømte kurdiske sanger Sivan Perwer. Han har endvidere spillet sammen med tyrkisk folkemusiks diva Sabahat Akkiraz og i den danskboende arabiske sanger Aida Nadeems “arabtronic “band. i 2004 udgav han et album i samarbejde med svenske Efkar Ensemble.  Og 2008 udgav han “Sufisticated”. 

Deniz Ozan Öksüz (saz, sang): Deniz Ozan er barn af en musikalsk familie, og allerede som 6-årig fik han sin første saz. Som 10-årig begyndte han med at modtage egentlig undervisning – men han beskriver sig selv om ‘selvlært, langt hen af vejen’. Han har været en del af et talentprogram på det Jyske Musikkonservatorium, og studerer på Musikalsk Grundkursus – oveni at han i 2014 blev student og aftjente sin værnepligt. Saz’en er et lut-lignende instrument kendt for sin karakteristiske sprøde og plukkende metalliske lyd.

Dísa (sang, keyboards)?Den Københavner-bosatte islænding Disa Jakobs tilfangetager lytteren med sin englelyse vokal og et dystert synth-tungt lydlandskab. Med sin baggrund i en musiktradition, hvor stemmen er det primære og vigtigste instrument, skaber Dísa symfoniske og maleriske kompositioner, der overskrider musikalske genre-grænser. Hun bliver sammenlignet med Björk og Kate Bush, men Disa er bestemt noget for sig!

Ekstra:
Simon Meiner (trommer): Trommeslager i bandet One-Eyed Mule.