sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Syv usædvanlige SPOT-shows

Koncerter under vand, i en kasse, og i form af en “poetisk-euforisk” filmkoncert – det er blot nogle af de indslag, som tegner SPOT Festivals film- og musikprogram i 2015!

Musik, film- og digitale medier bliver bedre og bedre legekammerater. Den udvikling tager SPOT Festival pulsen på ved at præsentere en række kunstnere, der tør tænke på tværs og skabe nyt. Nogle projekter opføres for første gang i Danmark – andre for første gang nogensinde.

Sidste år var der stor interesse for de tværgående koncerter – blandt andet med Teitur, Nordlyd og Bon Hommes & Lydmors fælleskoncert – og i år tager endnu flere og vildere eksperimenter form på scenen under navnet SPOT Across, hvor de syv første shows er klar.

Fra Belgien køres det store skyts ind i form af Arsenal, som får selskab af danske Lydmor i et spektakulært sammenstød mellem musik og film, mens danske Aqua Sonic dykker ned og leverer koncert fra bunden af fem akvarier.

Andre danske kunstnere er også klar med deres bud på, hvordan musik og film kan skabe nye udtryk, heriblandt hukaos., Maggie Björklund, installationsprojektet KUBE, The Cabin Project og Jonah Blacksmith.

“Vi glæder os til at se livemusikken forlade sin vante form og udfolde sig sammen med filmisk indhold. Vi håber ligeledes at vi igennem dette arbejde kan inspirere til videre arbejde i mødet imellem musik og andre kunstformer.” – Esben Marcher, musikansvarlig på SPOT Festival.

“På SPOT Festival arbejder vi intenst på at afsøge og udvikle forholdet mellem musik og film, og her er SPOT Across et vigtigt tiltag. Her kan filmmagere og musikere både konkret og helt abstrakt udfordre den traditionelle koncertform og skabe nye interessante lag og fortællinger.”- Frederik Sølberg, filmkurator på SPOT Festival.

Der vil løbende blive tilføjet flere shows til SPOT Across-programmet.