sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Succes for SPOT Film

SPOT Festivals to år gamle filmspor SPOT Film blev med et samlet publikumstal på lidt over 10.000 en succes. 

Publikumstallet for SPOT Film – dvs. publikum til alle filmrelaterede arrangementer lagt sammen – når helt præcist op på 10.534. Tallet fordeler sig på 59 arrangementer herunder 45 filmtitler inden for fiktion, dokumentar, musikfilm og musikvideoer.

Carsten Holst, leder af Filmby Aarhus, som arrangerer SPOT Film i samarbejde med SPOT Festival, er tilfreds med opgørelsen, der vidner om en voksende interesse og opbakning til filmaktiviteterne under SPOT:

“På trods af at SPOT Film i år ikke var gratis ligesom sidste år, voksede det samlede publikumstal til 10.534 mod 9.467 sidste år. Dermed har vi opnået vores målsætning – og mere til”, udtaler Carsten Holst.

Populære kollaborationer
SPOT Across-programmet, som præsenterer koncertoplevelser, der blander live musik og film, fik generelt en flot modtagelse hos publikum og anmeldere og stod for størstedelen af publikumstallet. Programmet er kurateret af SPOT og SPOT Film i fællesskab.

“Det er oplagt, at vi sammen dyrker de steder, hvor vi kan se, at der virkelig sker noget nyt og interessant, og det gør der lige for tiden mellem live musikken og filmen. Og det er glædeligt, at publikum tager så godt imod de tværgående konstellationer”, siger Carsten Holst.

Søndag i Paradis
Også den store filmdag om søndagen i Øst for Paradis trak flere fulde sale selv efter to dage med fuldt musikprogram. Der blev vist film af nye, nordiske filmskabere inden for fiktion og dokumentar samt musikdokumentarer og musikvideoer. Dagen sluttede af med prisuddeling til den bedste fiktions- og dokumentarfilm samt en talentpris.

Læs mere om vinderne her.

Se billedgalleri fra SPOT Films Award Show her.