sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

SPOT Festival og Aarhus Symfoniorkester indgår flerårigt samarbejde

Film- og koncertforestillingen 2. maj, ”Aarhus kalder Houston” til special-pris for festival-gængerne i 2015 – flere samarbejder i de kommende år.

Helt i tråd med SPOT Festivalens øgede fokus på synergierne og mulighederne i samspillet mellem musikkens og den visuelle kunst, giver et nyt samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester og SPOT Festival 100 festival-gæster mulighed for at opleve forestillingen ”Aarhus kalder Houston” til special-pris.

Og det er kun begyndelsen…

”Aarhus Kalder Houston” er en opførelse af Gustav Holsts værk ”planeterne” hvor NASA-film vises på stort lærred sammen med musikken – og det tegner i sig selv til at blive en stor oplevelse .
Men planerne om samarbejde mellem symfonikerne og festivalen rækker videre, og vil næste år udmønte sig i en decideret koncert planlagt til festivalen – og med yderligere udsigt til et fællesprojekt i kulturby-året ”Aarhus 2017”.

Aarhus Symfoniorkesters musikchef, Palle Kjeldgaard udtaler:
”Aarhus Symfoniorkester har de seneste år haft store symfonikoncerter samme weekend som SPOT Festival. Derfor fandt vi det oplagt at indlede et samarbejde med SPOT Festival. I år var det så heldigt, at vi netop allerede havde planlagt en af vores Symfomagica-koncerter med Holsts ”Planeterne”, hvor vi viser NASA-film på stort lærred over scenen, hvilket falder fuldstændig i tråd med SPOT Festivals film-tema. Næste år, godt på vej til 2017, hvor vi også afsøger og går sammen med nye samarbejdspartnere, går vi ”all in” på SPOT Festival og laver simpelthen en koncert, der indgår i festivalen.”

SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen siger:

“Det er godt, at der ikke er så langt fra den gode vilje til handling. Vi råder over et meget dygtigt symfoniorkester i Aarhus og SPOT Festival er – på tværs af genrer og kunstudtryk – en unik platform for nye tiltag. Det ville da være dumt ikke at samarbejde, hvor vi kan! Hver for sig og sammen kan vi styrke byens omdømme som Danmarks førende musikby og glæde publikum med gode oplevelser. Den slags hænger ikke på ethvert gadehjørne i landet.

Jeg håber bestemt, at vi med en beskeden start i år kan udvikle vores samarbejde.”

Billetter:
Der er reserveret 100 billetter til særpris kr. 75,- for SPOT-gæster til ”Aarhus kalder Houston”. Billet kan kun købes ved personligt fremmøde i Musikhuset Aarhus’ billetsalg og mod forevisning af købt billet til SPOT Festival 2015 – enten 2-dagens billet eller billet til lørdag 2. maj.

 

Foto: Saturn (c) JPL & NASA