sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Low budget spillefilm - Godt eller skidt?

Nortvegia

(DK) Med det nye filmforlig er vejen banet for flere danske lavbudget spillefilm. Det har vakt begejstring blandt instruktørerne, men hvad med de kommercielle hensyn? Det er emnet i denne debat, hvor deltagerne vil diskutere fordele og ulemper ved aftalen. Mød også en filmskaber og producer, som viser klip og deler deres erfaringer med at lave spillefilm på små budgetter. 

Paneldeltagere:

 

Kim Pedersen (Formand for Danske Biografer): Kim blev født ind i filmbranchen via en far, som var filmudlejningsdirektør i det nu hedengangne United Artists. Som bare 20-årig overtog Kim Pedersen i 1978 en biografvirksomhed i Aarhus, som han drev indtil 1999. I dag besidder han en række tillidsposter i filmbranchen og har fra 2005 været formand for brancheforeningen Danske Biografer og fra 2007 ligeledes vicepræsident i The International Union of Cinemas. 

 

Mette Damgaard-Sørensen (Kunstnerisk leder af New Danish Screen)
Mette Damgaard-Sørensen er kunstnerisk leder af talentudviklingsordningen New Danish Screen, som er et samarbejde mellem DR, TV2 og DFI. Hun har tidligere været forstander på Den europæiske filmhøjskole, freelance manusforfatter og udviklingsproducer, vært og filmkonsulent for spillefilm til børn og unge, og har desuden været redaktør af filmmagasinet EKKO, vært og tilrettelægger på TV2’s filmprogram Filmkanylen samt anmelder og projektleder i tænketanken Concito. 

 


Ali Abbasi (Instruktør)
Ali Abbasi er født i 1981 i Teheran, Iran. Ali har en baggrund som forfatter og har udgivet flere noveller på persisk. I 2002 opgav han sine studier på Tehran Polytechnic University og rejste til Europa, hvor han bosatte sig i Stockholm, Sverige, og studerede arkitektur på The Royal Academy of Science. I 2007 dimitterede han med en BA i arkitektur og startede sin uddannelse på den Danske Filmskoles instruktørlinje. Han dimitterede i 2011 med afgangsfilmen M for Markus.


Lina Flint (Producer)
Lina Flint bliver uddannet producer fra Den Danske Filmskole i sommeren 2015. Hun har produceret low budget spillefilmen “ELITEN” som vandt New Talent Grand Prix ved CPH PIX 2015, og hun har netop startet talentudviklingsafdelingen Nordisk Film / SPRING.

 

Moderator:

Claus Christensen (Chefredaktør, EKKO)