sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Kønskvoter i dansk film

Nortvegia

(DK) I Danmark lykkes det for langt flere mandlige instruktører at lave spillefilm, end det gør for kvindelige. Hvad skyldes det, og betyder det, at vi skal indføre kønskvoter for at få en mere lige fordeling, eller skal det være talentet, ideen og ildhuen, der gør forskellen?

 

Paneldeltagere:

Claus Ladegaard (Områdedirektør for Danske Filminstitut): Claus er områdedirektør for Produktion & Udvikling på Det Danske Filminstitut, og leder af det område, der administrerer den offentlige støtte til spillefilm, kort- og dokumentarfilm, talentudviklingsfilm under New Danish Screen, produktioner på Filmværkstedet samt støtten til public service-programmer på de kommercielle tv-stationer.

 

Mette-Ann Schepelern (Filminstruktør og bestyrelsesmedlem af Danske Filminstruktører): Mette-Ann har senest arbejdet som festivaldirektør ved BUFF Filmfestival i Sverige, og samtidig er hun indehaver af eget firma Magma Film & Tv, der arbejder med udvikling, produktion og finansiering af projekter.

 

 

Ronnie Fridthjof (Producer for Fridthjof Film): Udover at producere ”HEARTLESS” har Ronnie Fridthjof produceret prisvindende succeser som ”BLÅ MÆND” og  ”ALLE FOR ÈN”, box office hittet ”ALLE FOR TO” samt Cannes Critics Week og EMMY vindende dokumentar ”ARMADILLO”. Ronnie grundlagde Fridthjof Film A/S i 2000.

  

Moderator:

Nanna Frank Rasmusen (Filmanmelder og bestyrelsesmedlem af Wift): Nanna er filmanmelder på Jyllands-Posten, freelancejournalist, debatør og bestyrelsesmedlem i WIFT/DK (Women In Film and Television). Debuterer som tv-vært 21. maj. I programmet “Det ender med en kvinde”, der vises på DR K, tages pulsen på ligestillingen anno 2015 – 100-året for kvinders valgret i Danmark.