sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Jammin

Jammin' w. Michael Møller, Nasser Badran, Ida Wenøe & Deniz Ozan Öksüz

RADAR

Fire talentfulde musikere, med vidt forskellige musikalske og kulturelle baggrunde, mødes for at skabe helt nyt materiale. Det er opskriften på Jammin’, der det seneste år har kørt som et fast projekt af ROSA – Dansk Rock Samråd.

Som en del af åbningen af SPOT Festival 2015 mødes flere af musikerne atter igen for at fremføre det materiale, de i fællesskab fik skabt, da de sidst arbejdede sammen ifb. med Jammin’.

Musikerne:

Michael Møller er en særdeles produktiv sanger og sangskriver, kendt fra Moi Caprice og nu frontfigur i The Mountains, ud over at han har to anmelderroste soloudgivelser bag sig. Musikalsk spiller Møller på mange strenge, og har ud over band- og soloudgivelser arbejdet sammen med folkemusikgruppen Svøbsk, og startet kompositionsprojekter i Vietnam. Møller har tidligere været vært på P6Beat, samt vundet en Steppeulv som årets komponist i 2012.

Nasser Badran er af palæstinensisk oprindelse, og er født og opvokset i flygtningelejren Borj Al Barajne i Beirut. Som 12-årig begyndte han at spille fløjte, og samme år optrådte han på scenen i Beirut. Han fik hurtigt interesse for orientalsk musik, specielt klassisk arabisk musik, og begyndte derfor at studere ney-fløjte på det libanesisk musikkonservatorium. Ney-fløjen er kendt for sin karakteristiske drømmende og afslappende klang.

Deniz Ozan Öksüz er barn af en musikalsk familie, og allerede som 6-årig sin første saz. Som 10-årig begyndte han med at modtage egentlig undervisning – men han beskriver sig selv om ‘selvlært, langt hen af vejen’. Han har været en del af et talentprogram på det Jyske Musikkonservatorium, og studerer på Musikalsk Grundkursus – oveni at han i 2014 blev student og aftjente sin værnepligt. Saz’en er et lut-lignende instrument kendt for sin karakteristiske sprøde og plukkende metalliske lyd.

Ida Wenøe er den tidligere frontfigur i bandet Boho Dancer, der i 2011 vandt DR’s Karrierekanonen. Clash Magazine beskriver hendes lyd som “fortryllende acid folk med en dyb personlig kant” og Paul Lester kommenterer i The Guardian, at hun “lyder som den unge fortæller af hendes egne magiske og dystre fantasier …”. I starten af 2015 udkommer hendes første soloplade ”Time of Ghosts”.