sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Hvor er musikprogrammerne? - Musikformidling på DR

Nortvegia

(DK) Det er efterhånden mange år siden, at DR havde et decideret musikprogram på sendefladen. Tiden er løbet fra den slags, og i stedet satser man på enkeltstående dokumentarer om f.eks. deltagere i Karrierekanonen eller lette og underholdende årskavalkader på DR3. Men hvad blev der af de seriøse musikprogrammer på TV? Løber DR fra sit public service ansvar eller er tiden løbet fra formatet?

Paneldeltagere:

Ralf Christensen (Skribent ved Information): Ralf er musikredaktør og filmanmelder på Dagbladet Information. Han er også vært og tilrettelægger sammen med Kristian Leth på radioprogrammet Album, der i år – takket være en fuldt finansieret Kickstarter-kampagne – sender sin første sæson uden for DR, på web-kanalen The Lake. Han har tidligere tilrettelagt og været vært på radio på P1, P2, P3 og P6 og har instrueret de to dokumentarfilm Good Copy Bad Copy og Pockets of Resistance.

 

 

Anja Pil Overby (Tilrettelægger, DR): Anja er journalist og laver musikprogrammer til TV på DR. Lige nu arbejder hun på 2. sæson af ”Nyt Blod” (DR3) med Sivas, Ukendt Kunstner og Iceage – sæson 1 gav et portræt af og fulgte bla. Mø og Klumben midt i deres gennembrud. Var i 4 år vært på det ugentlige ”Musikprogrammet” (DR2) og har bl.a. lavet ”Moderne Klassikere” med Metallica, Chris Isac, Flaming Lips, Take That mm, ”Backstage” (DR2), ”Karrierekanonen” (DR3), ”Roskilde Teamlørdag” (DR2) m.m. Startede som radiovært på P3.

 

Lena Brostrøm (Formand for Dansk Artist Forbund): Lena er sanger og formand for Dansk Artist Forbund. Hun besidder en række poster i den danske musikbranche arbejder politisk for at forbedre vilkårene for de professionelle udøvende kunstnere og for at skabe større anerkendelse af udøvende kunstneres arbejde og arbejdsmarked.

 

Anders Thomsen (Redaktør, DR Medier): Anders er dokumentarredaktør på DR1 og redaktør på DR3. Han har tidligere produceret tv i ca. 10 år på diverse produktionsselskaber for alle kanaler inden turen gik til TV3 som programredaktør for i 2012 at komme til DR, hvor han var med til at starte DR3 op i januar 2013. Anders har ansvaret for musikdækningen på DR3.

 

Moderator:

 

Henrik Tuxen (Musikskribent): Henrik har været musikjournalist siden 1996, herunder 7 år som redaktionschef og 1-2 år som forlagsredaktør på Gaffa. Har desuden udgivet fire bøger, holdt talrige foredrag og været bassist i blandt andet Sharing Patrol siden 1984.