sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

FILM+: Danske dokumentarer: Show me the money!

Nortvegia

(DK) Alle snakker om, hvor godt det går i dansk dokumentarfilm. Det bobler af optimisme, der vindes internationale priser og sælges mange billetter. Men ingen snakker om, at det er de færreste dokumentarfilminstruktører og -producenter, der kan leve af at lave dokumentarfilm. På SPOT Film kaster vi lys over problematikken ved at lade en række folk fra branchen diskutere emnet.

 

Paneldeltagere:

Christian Bonke (Dokumentarfilminstruktør): Christian er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole og har bl.a. instrueret filmene Den Første Kærlighed, Real Estate, Nu Som Mennesker, Ballroom Dancer. Senere på året er han aktuel med en film om Uffe Elbæk og Alternativet samt en portrætfilm om forfatteren Jakob Ejersbo.

 

Vibeke Vogel (Producer og grundlægger af Bullitt Film): Med mere end 20 års erfaring, startede producer Vibeke Vogel ud med et særligt fokus på videokunst og har udviklet en stor interesse for high quality dokumentarfilm med international potentiale. Hun etablerede Bullitt Film i 2007 i samarbejde med Elise Lund Larsen. Seneste dokumentarudgivelser er Karen Stikkedal Poulsens prisvindende, “THE AGREEMENT” og Inuk Silis Høeghs roste musikdokumentar “SUME – THE SOUND OF A REVOLUTION”, som vises på dette års SPOT Film.

 


Henrik Underbjerg (Producer for Radiator Film): Henrik udgør den ene halvdel af Radiator Film, som han etablerede i 2000 sammen med Stefan Frost. Sammen har de bl.a. produceret Max Pinlig-filmene foruden en lang række dokumentarfilm.

 

Moderator:


Frederik Sølberg 
Kurator for SPOT Film, tv-tilrettelægger, instruktør og musiker. Han har en Cand. mag. i filmvidenskab og har tidligere været redaktionschef på Metronome Productions. I 2014 instruerede han CPH:DOXs officielle trailer og arbejder pt. på en dokumentarfilm om den danske artist Dinner, en musikvideo for Choir Of Young Believers og freelancer for forskellige internationale og danske produktionsselskaber. Frederik er desuden bosat i Berlin.