sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Metalized, Headquarters og SPOT festival præsenterer: THE HARDSPOT

Skandinaviens ældste rock og metal magasin Metalized og spillestedet Headquarters har i samråd med SPOT Festival skabt en scene, der udelukkende vil fokusere på hård rock og metal.

Fredag 1. Maj fra 16.00 til 23.00 lægger Headquarters hus til en koncertrække med seks bands der viser et bredt udsnit af den danske rock og metal scene.

I udlandet har rockmusikken igen kronede dage med udsolgte koncerter og airplay på mainstream kanalerne. Samtidig har den alternative og progressive metal scene vokseværk i indland og udland.

Derfor ønsker samarbejdspartnerne omkring ”The Hard Spot” at vise et bredt udsnit af hvad den mere progressive metal og danske rock scene i Danmark har at byde på i 2015 af både nye, men også mere erfarne bands.

Alle med SPOT-armbånd til fredag eller hele weekenden har gratis entre. Entre for alle andre er 50 kr.

Line-up til ”The HardSpot” er som følger:

Black Book Lodge
Det københavner-baseret stoner rock band fik markeret sig selv på den danske rock og metal scene med debut lp’en ‘Tûndra’ sidste februar – nu er tiden kommet til udlandet. Hvis der findes et perfekt ægteskab mellem stoner, progressive og alternativt rock, så er Black Book Lodge eksemplet.
Bandets lyd trækker på deres kolde, misantropisk nordiske baggrund, og kunne være lydsporet til aktiv islandsk vulkan. Inspirationskilderne er artister som: Queens Of The Stone Age, Mastodon og Opeth, samt den gotiske Americana scene som 16 Horsepower og Wowen Hand.

LISERSTILLE
De har opnået legendarisk status i hjembyen Aarhus. LISERSTILLE spiller kompromisløs og teatralsk rock, og pop-skabeloner styrer de helt uden om. Med en fortid i post-rocken har bandet på senere udgivelser kastet sig ud i en lyd, der også henter inspiration fra prog-rock. Over de sidste ti år er det blevet til mange jobs i udlandet – og store roser fra bl.a. Rolling Stone Magazine.

Redwood Hill
Blev dannet i 2011. Siden da har det københavnske band udviklet deres unikke tilgang til post-metal genren, først igennem debut albummet ‘Descender’ fra 2013, og siden med opfølgeren ‘Collider’, der udkom i slutningen af 2014.
Bandet har spillet adskillige anmelderroste koncerter, bl.a på Roskilde Festival 2012 og Copenhell 2014, samt koncerter med profilerede udenlandske navne så som Envy (JP), The Secret (IT) og Deafheaven (US), foruden det meste af den danske Post-black metal scene.

Siamese
Siamese er et af landets fremmeste hardrock bands, med et omfattende CV. Bandets andet album, ‘Breathe:See:Move’, nåede forsiderne på Mass Movement (GB) og FUZE i Tyskland, og høstede top karakterer i Metal Hammer, Scream Magazine, FUZE og Kerrang. Bandet modtog en GAFFA pris for bedste hardrock album i 2012, og fulgte op på albummet med udgivelse i Japan, og Europa samt 150 koncerter i 10 forskellige lande.

The Interbeing
Det københavnske industrial-metalband The Interbeing udgav debutalbummet ’Edge of the Obscure’ i 2011. Albummet blev modtaget med stor ros fra både kritikere og publikum, bl.a. kvitterede Gaffa med 5 stjerner og kommentaren:”…uden tvivl det bedste danske metalalbum, jeg har hørt i år.” Desuden inviterede Metal Hammer bandet til at spille til deres showcase på SXSW og albummet blev licenseret og genoptrykt i Japan. The Interbeing er nu klar til at følge op på succesen med deres andet album og en optræden til THE HARD SPOT.

TurboChild
“Hvad vil I ha? Svedige kroppe? YOU GOT IT! Rock uden tilsætningsstoffer? YOU GOT IT! Et show du kan danse, bolle og slås til? YOU GOT IT!!!! This shit ain’t rocket science, it’s just good old, tap your right foot, rock’n’roll with a badass attitude!”
Sådan lyder kampråbet hos den fremadstormende Aarhuskvintet. Med de nyeste singler, ‘Gimme Some’ og ‘Still My Love’, bliver der ikke givet fem potter pis for andet end kærligheden til en ualmindelig punchy rock som du enten vil elske eller hade.