sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

Her er jury-navnene til SPOT Film

Når SPOT Film løber af stablen søndag d. 3. maj i Øst for Paradis, bliver det op til Pernille Fischer Christensen, Janus Metz og Chris Tidman at kåre den bedste film i fiktionskonkurrencen SPOT The Film og dokumentarkonkurrencen SPOT The Documentary.

Der er otte film i de to konkurrenceprogrammer, som tilsammen repræsenterer de største filmtalenter i Norden lige nu. Når de tre jurymedlemmer har diskuteret og voteret belønner de vinderne med et mentorforløb i forbindelse med deres næste film og visninger af deres vinderfilm på Odense Film Festival og Nordic Film Festival i London.

Alle filmene bliver offentliggjort i løbet af april, og kan ses til SPOTs store filmdag søndag 3. maj i Øst for Paradis. Køb billet her.

Pernille Fischer Christensen er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole og slog for alvor igennem med sin spillefilmsdebut En Soap fra 2006, som havde verdenspremiere ved filmfestivalen i Berlin, hvor den vandt Sølvbjørnen – Juryens Grand Prix – samt prisen for bedste debut. Hun skildrer ofte familien og menneskelige relationer med stor indføling og humor som i Familie fra 2010 og En Du Elsker fra 2014.

Janus Metz er på alle måder en atypisk dansk filminstruktør. Uddannet cand.comm. fra RUC og derefter autodidakt dokumentarist med forsmag for kontroversielle og farlige emner som i dobbeltdokumentaren Fra Thailand til Thy og Fra Thy til Thailand og hans store gennembrud Armadillo fra 2010. I år har Metz taget springet til fiktion (og et stort et af slagsen) som instruktør på et afsnit i den kommende sæson af den meget roste HBO-serie True Detective.

Christopher Tidman har 12 års TV-erfaring fra bl.a. Discovery og ITV og er specialist i programlægning, indholdsudvikling og co-produktion af korte formater til broadcast. I dag er han Vice President i Shorts International, en global distributør af kortfilm til broadcast og web, hvor han sammensætter deres distributionskatalog og programfladen til TV-kanalen ShortsTV.