sponsor_royal_beer@x3

Spot Festival

6 store musikdokumentarer til SPOT Film

CPH:DOX har valgt seks af de bedste internationale musikdokumentarer ud til årets SPOT Film, herunder den lovpriste ‘Montage of Heck’, der går helt tæt på Nirvana-forsanger Kurt Cobain og ‘PULP – A Film About Life, Death and Supermarkets’ om brit-pop bandet med den karismatiske Jarvis Cocker i front, men også om de ’common people’ han sang om.

Selvom musikken fader ud lørdag nat, er der stadig masser af SPOT Festival at hente om søndagen i Øst for Paradis. Her får publikum blandt andet en enestående chance for at se nogle af de bedste internationale musikdokumentarer på det store lærred.

Det aarhusianske publikum kan se frem til at opleve de tre største hits fra CPH:DOX’ Sound & Vision-program fra 2014:

Time Is Illmatic om tilblivelsen af rapperen Nas’ legendariske debutalbum Illmatic fra 1994

PULP – A Film About Life, Death and Supermarkets om britpop-bandets sidste koncert, men også et varmt portræt af ‘the common people’ i bandets fødeby Sheffield

Sume – lyden af en revolution om det grønlandske 70’er rockband, der pustede liv i en ny grønlandsk selvforståelse og det første opgør med kolonimagten Danmark.

Dertil kommer tre helt nye musikfilm:

Not Ready To Die, et åbenhjertigt, inspirerende og til tider tårefremkaldende portræt af den iransk-fødte sanger Laleh, som har erobret den svenske musikscene.

The Possibilities Are Endless – voldsomt kritikerrost dokumentar om Edwyn Collins, manden der engang vrikkede hofterne og sang “never met a girl like you before”, men som i dag kæmper for at vende tilbage til livet og musikken efter en hjerneblødning.

Cobain: Montage of Heck, den definitive dokumentar om et af de største, men også skrøbeligste rockikoner i musikhistorien.

Alle filmene vises i Øst for Paradis søndag d. 3. maj. En SPOT partoutbillet gælder også til søndag, men der kan også købes søndagsbilletter til 80 kr i døren. Der kan ikke bestilles plads til filmvisningerne.